zaterdag 26 maart 2011

Geboortekaartje

Zo lijk ik haast productief met 2 berichten op één dag haha. Bij deze nog een geboortekaartje:
We kregen een kaartje dat er een zoon en broertje geboren was en dat was een heel lief wit met lichtblauw kaartje dus ik besloot ook een heel lief wit met lichtblauw kaartje te sturen als felicitatie :-)

Tissue-box

Hij staat alweer een tijdje op de tafel maar ik had hm nog niet op m'n blog gezet dus bij deze: onze nieuwe tissue-box! (en deze keer niet zo'n mini-ding maar een 'echte' haha)



Lekker neutraal gehouden zodat hij goed past in ons huis. En het stomme is; met het doorrijgen van het suede koordje door het kant ben ik gewoon de helft van de tijd kwijt geweest ofzo haha maar goed; het effect is wel erg leuk.

dinsdag 22 maart 2011

Opkikkertjes...

Van het weekend zijn we even langs onze 'zieke mama's' geweest. Mijn mams is nog steeds herstellende van een pittige ingreep en voor haar heb ik dit label gemaakt:
Mijn schoonmoeder is meer van de felle kleurtjes en voor haar heb ik deze opkikker gemaakt:

Ach zo moet je een beetje voor elkaar zorgen toch? ;-)

zaterdag 19 maart 2011

Zeyna & kittens

Al een aantal jaren geleden hadden wij ons via een advertentie in onze regiokrant opgegeven als gastgezin voor Martin Gaus. Dat betekent dat je opvanggezin bent voor zwangere poezen of voor moederlozen kittens. Moederloze kittens zijn er dan nog weer in twee 'soorten'; diegene die al wel zelfstandig kunnen eten en nog sociaal gemaakt moeten worden en diegene die nog niet zelfstandig kunnen eten en gevoerd moeten worden met de fles. Voor deze laatste soort komen wij niet in aanmerking omdat wij allebei werken.
We hadden al tijden niets gehoord van hen en ook er zelf achteraan bellen heeft geen nut gehad. Tot vorig jaar. Toen kwam er een nieuwe contactpersoon en ineens werden we gebeld; of we plek hadden voor een zwangere poes?
Op dat moment werd Zeyna bij ons gebracht. Hoe lang zij al zwanger was daar hadden ze geen idee van (een echo is te duur aangezien het asielkatten zijn) dus het werd een ware verrassing plus dat je natuurlijk nooit weet wat voor mannetje er bij gezeten heeft...
In de tijd dat Zeyna bij ons was hadden we nog een week vakantie en zou mijn broertje op onze kater passen en nu dus ook op Zeyna. En maar heel hard duimen dat ze niet in onze vakantie zou bevallen...
Lieve poes als Zeyna was, heeft ze keurig gewacht; ze beviel op zondagochtend nadat wij zaterdags teruggekomen waren van 4 kittens in de kattenbak (oelewapper). Doordat alles onder het grit zat hebben we zelf de navelstreng moeten doorknippen maar Zeyna vond het allemaal prima en liet de kittens daarna keurig bij haar drinken.
Als de kittens 8 weken zijn, is de afspraak dat moeder en kittens naar het asiel gebracht worden. Vanuit daar wordt er dan een nieuw 'thuis' voor ze gezocht. Als wij als gastgezin tussendoor echter iemand hebben gevonden kan dit ook. Men moet dit wel via Gaus regelen maar je betaalt dan 83,50 en daar zitten de eerste twee entingen in, ontvlooien, ontwormen, de eerste check en het laten helpen. Koopje want bij de dierenarts ben je meer kwijt!
Helaas krijg je als gastgezin niet meer te horen hoe het met je katten vergaat omdat dit niet te doen is maar inmiddels weten we dat alle 5 de katten een nieuw fijn thuis hebben. Het zilvergrijze 'tijgertje' (rechtsboven) is naar een collega van mij verhuist. De poes van linksboven vonden wij erg gaaf gezien hoe ze er uit ziet maar ook wat betreft haar karaktertje. Zij was de dag dat wij haar wegbrachten al meteen opgehaald maar helaas na een tijd weer teruggebracht omdat de mevrouw dacht dat het beestje wel in haar mandje zou blijven zitten als zij dat zou zeggen (niet dus)... Inmiddels heeft ook zij een heel goed nieuw thuis gekregen.
Binnenkort verwachten wij een nieuwe poes (of nestje) en we hopen natuurlijk dat zij net zo lief zijn als deze! Onze logeerkamer wordt dan helemaal verbouwd tot kattenverblijf en ik heb bedacht dat daar van elk 'gezinnetje' wat hier geweest is maar een LO'tje moet komen te hangen als herinnering. Is toch tof om over een aantal jaar een muur vol te hebben?!?

vrijdag 18 maart 2011

Verjaardagen

Vanavond vieren twee vrienden van ons gezamenlijk hun verjaardag. Ze hebben aangegeven geen kadootjes meer te willen omdat dat toch een over en weer schuiven van eenzelfde bedrag is maar ja ik vind het ook zo wat om met lege handen aan te komen...
Sandra is een echte thee-leut dus voor haar een 'tea-time' gemaakt zoals ik al eens eerder gemaakt heb en voor Mark een gebakje gevuld met zwarte pepermuntjes wel echt in 'mannen-kleuren' want Mark is niet zo van de vrolijke of lieve kleurtjes.

Helaas is mijn rug gisterenmiddag flink erin geschoten in de auto op weg naar huis. Vanmorgen dacht ik nog ach niet aanstellen, schop onder de kont en gaan met die banaan maar om 11:45u heb ik het werk toch voor gezien gehouden en ben ik naar huis en naar mijn bed gegaan. Inmiddels heb ik het bed veruild voor de bank omdat ik anders vannacht niet slaap maar vriendlief gaat dus wel alleen naar de verjaardag vanavond. Naja met een beetje geluk werkt mijn lijf morgen weer een stuk beter mee :-)

dinsdag 15 maart 2011

Theepot

Vandaag was ik in Swifterbant en daar heb ik dit schattige patroontje meegenomen. Ik had hem in blogland al een aantal keren voorbij zien komen maar nog steeds wilde ik hem zelf ook maken en dat heb ik vandaag dus gedaan :-)


Mijn excuses voor het licht op de foto's ik krijg dat maar niet goed 's avonds...

maandag 7 maart 2011

Callantsoog '10

Voor Sinterklaas had ik dit papier gekregen en ik dacht meteen; dat zijn de juiste kleurtjes voor de heide-foto en het lag al MEGA-lang in mijn kast maar gisteren ging mijn vriend alwéér gamen dus toen heb ik hem dan toch gemaakt.
De kleuren zijn op de foto wat flets geworden maar zijn in het echt wat 'donkerder'...

Met de tag: