zaterdag 19 maart 2011

Zeyna & kittens

Al een aantal jaren geleden hadden wij ons via een advertentie in onze regiokrant opgegeven als gastgezin voor Martin Gaus. Dat betekent dat je opvanggezin bent voor zwangere poezen of voor moederlozen kittens. Moederloze kittens zijn er dan nog weer in twee 'soorten'; diegene die al wel zelfstandig kunnen eten en nog sociaal gemaakt moeten worden en diegene die nog niet zelfstandig kunnen eten en gevoerd moeten worden met de fles. Voor deze laatste soort komen wij niet in aanmerking omdat wij allebei werken.
We hadden al tijden niets gehoord van hen en ook er zelf achteraan bellen heeft geen nut gehad. Tot vorig jaar. Toen kwam er een nieuwe contactpersoon en ineens werden we gebeld; of we plek hadden voor een zwangere poes?
Op dat moment werd Zeyna bij ons gebracht. Hoe lang zij al zwanger was daar hadden ze geen idee van (een echo is te duur aangezien het asielkatten zijn) dus het werd een ware verrassing plus dat je natuurlijk nooit weet wat voor mannetje er bij gezeten heeft...
In de tijd dat Zeyna bij ons was hadden we nog een week vakantie en zou mijn broertje op onze kater passen en nu dus ook op Zeyna. En maar heel hard duimen dat ze niet in onze vakantie zou bevallen...
Lieve poes als Zeyna was, heeft ze keurig gewacht; ze beviel op zondagochtend nadat wij zaterdags teruggekomen waren van 4 kittens in de kattenbak (oelewapper). Doordat alles onder het grit zat hebben we zelf de navelstreng moeten doorknippen maar Zeyna vond het allemaal prima en liet de kittens daarna keurig bij haar drinken.
Als de kittens 8 weken zijn, is de afspraak dat moeder en kittens naar het asiel gebracht worden. Vanuit daar wordt er dan een nieuw 'thuis' voor ze gezocht. Als wij als gastgezin tussendoor echter iemand hebben gevonden kan dit ook. Men moet dit wel via Gaus regelen maar je betaalt dan 83,50 en daar zitten de eerste twee entingen in, ontvlooien, ontwormen, de eerste check en het laten helpen. Koopje want bij de dierenarts ben je meer kwijt!
Helaas krijg je als gastgezin niet meer te horen hoe het met je katten vergaat omdat dit niet te doen is maar inmiddels weten we dat alle 5 de katten een nieuw fijn thuis hebben. Het zilvergrijze 'tijgertje' (rechtsboven) is naar een collega van mij verhuist. De poes van linksboven vonden wij erg gaaf gezien hoe ze er uit ziet maar ook wat betreft haar karaktertje. Zij was de dag dat wij haar wegbrachten al meteen opgehaald maar helaas na een tijd weer teruggebracht omdat de mevrouw dacht dat het beestje wel in haar mandje zou blijven zitten als zij dat zou zeggen (niet dus)... Inmiddels heeft ook zij een heel goed nieuw thuis gekregen.
Binnenkort verwachten wij een nieuwe poes (of nestje) en we hopen natuurlijk dat zij net zo lief zijn als deze! Onze logeerkamer wordt dan helemaal verbouwd tot kattenverblijf en ik heb bedacht dat daar van elk 'gezinnetje' wat hier geweest is maar een LO'tje moet komen te hangen als herinnering. Is toch tof om over een aantal jaar een muur vol te hebben?!?

7 opmerkingen:

 1. gaaf gemaakt hoor. en een leuk verhaal:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuke layout! leuke indeling met al die foto's en wat een schatjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat leuk om dit te lezen. En wat leuk om dit zo te scrappen! Ik heb zelf ook 3 katten dus ik weet hoe je aan ze gehecht kunt raken...

  groetjes
  Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 4. schattig lootje!
  Succes met het nieuwe nestje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gorgeous layouts, and lovely photos hugs pops x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk verhaal om te lezen en wat goed dat jullie de katten opvangen. Mooie LO zijn dit. Succes verder met de opvang.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ey, je lo's zijn LEUK! en wat waren die kittens LIEF :D en ondeugend :D hahaha
  maaruh, hoor ik hier "Katten Pension W&R"??? hihi
  groetjes Peet

  BeantwoordenVerwijderen