vrijdag 27 juli 2012

Onze Gaus stelletjes

Sinds eind 2010 zijn wij gastgezin bij Martin Gaus wat betekent dat wij zwangere poezen/ jonge kittens zonder poezen of poezen met jonge kittens opvangen en ze proberen sociaal te maken, goed te voeden en een goed thuis voor ze te zijn totdat de kittens oud genoeg zijn (8 weken) of sociaal genoeg zijn. Dan gaan ze naar het asiel waar een thuis voor ze gezocht wordt.

In de afgelopen tijd hebben we al verschillende log├ęs gehad. Zo was er eerst Zeyna die bij ons beviel van 4 kittens:
(Even verkeerde volgorde zie ik); korte tijd is deze poes met haar 2 kittens bij ons geweest. De kittens hadden oogjes die helemaal dicht zaten van het puss en waren enorm bang. Toen ze bij ons weg gingen hadden ze schone oogjes en konden ze prima aangehaald worden.
Na Zeyna hadden we Izzy; Izzy had 4 kittens die gevonden waren in een vuilniszak en Izzy liep hier omheen te miauwen. De kleintjes waren dan ook ENORM bang en hadden uitgepuilde oogjes. Izzy zelf was ook ontzettend schuw. Toen ze bij ons weg gingen was Izzy nog wel afwachtend en voorzichtig maar waren de kleintjes al enorm verbeterd!
Net voor onze verhuizing kwam Wiske bij ons. Zwanger. Zij is bij ons bevallen van 2 kittens. Wat een lekker stel was dit zeg!
Momenteel verblijven er 2 nestjes zonder moeder bij ons op de kattenzolder: een nestje met 2 blauwe kittens en een nestje van 3 "tijgertjes". De twee blauwe waren gevonden op straat helemaal onder de vlooien dus die mogen bij ons even opknappen en tot rust komen (wat prima gaat want ze voelen zich enorm thuis en houden van kroelen, aaien en spelen).
De andere 3 zijn ook van de straat en waren ontzettend bang. Ze zijn nog steeds wat afwachtend maar het gaat steeds ietsjepietsje beter met ze.
Wat een verzameling al zo he? En het is zo leuk om te doen... Het voer en grind wordt betaald door Gaus dus het kost ons alleen aandacht en liefde. Verplicht knuffelen met kleine katjes... Ik kan me toch vervelendere dingen bedenken hoor!
Wat een schatjes allemaal he?

4 opmerkingen:

 1. Hi Rianne,

  Leuk dat je een berichtje hebt achtergelaten op mijn Blog.
  Wat een geweldig werk doen jullie, lijkt me toch wel vrij intensief en vindt je niet moeilijk om weer afstand van ze te doen.
  Mijn vriendin is puppywalker bij Martin Gaus, ze nu heeft haar 13de Hond, vindt het ze knap van haar. Woon je ook in Lelystad?

  Wens je een fijn weekend toe,

  LOuise

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een snoeppies....stuk voor stuk!
  lijkt me wel heel moeilijk om dan na al dat geknuffel om dan afscheid van ze moeten nemen.

  groetjes martine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heej,
  Die laatste foto, klopt de datum niet...
  Maar t zijn wel schatjes!
  Knuffel ze!
  Grtz

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klopt; het is verbeterd op de foto's die ik ga bestellen :)

  BeantwoordenVerwijderen